Ārstniecības augi, Netradicionāli

Ap 40 veidu, kā ķert vasaru burkā, grozā, papīra tūtā no labākajiem augu zinātājiem

13. ✤ Hlorofila koncentrāts ar nātru garšu

13no36
Foto - www.andriskozlovskis.lv, Viesturs Serdāns un no žurnāla 36,6C arhīva

Stikla trauku līdz pusei pieblīvē ar leknām nātru lapām, pārlej ar 70 procentu spirtu vai degvīnu, četras dienas glabā tumsā, nokāš. Lēni maisot, pievieno cukuru, kamēr kristāliņi vairs nešķīst. Var izmantot arī piesātinātu cukura sīrupu.

Iznāk spilgti zaļa un aromātiska (patīkami spēcīga nātru smarža) piedeva saldajiem ēdieniem, kas iederas kokteiļos, piestāv ogām ar putukrējumu, iemalkojama brīžos, kad jācīnās pret mazasinību, jāveicina brūču sadzīšana un audu atjaunošanās, jāuzlabo pašsajūta.

Pārbaudījusi Rūta Bērziņa–Bērzīte no Saulkrastiem

  1. Žāvējam, kaltējam
  2. ✤ Zaļumi ziemas zupām
  3. ✤ Ziedlapiņu brīnums
  4. ✤ Augi garšvielu plauktā
  5. ✤ Uztura bagātinātājs no augu smalkumiem
  6. ✤ Jauki smaržojošs pretkožu līdzeklis
  7. Saldējam
  8. ✤ Ledus trīs labumiem
  9. ✤ Skaistuma asorti ledū
  10. ✤ Saldēti savvaļas garšaugi
  11. Konservējam spirtā
  12. Priežu pumpuru graķītis
  13. ✤ Hlorofila koncentrāts ar nātru garšu
  14. ✤ Āboliņa uzlējums
  15. ✤ Zirgkastaņu ziede paplašinātu vēnu komfortam
  16. Konservējam vīnā
  17. ✤ Gaiļbiksīšu vīns sirds veselībai
  18. ✤ Vilkābele vīnā
  19. ✤ Salvija vīnā asinsrites uzlabošanai
  20. Konservējam eļļā
  21. ✤ Mežrožu čatnijs
  22. ✤ Pumpuri brokastīm
  23. ✤ Eļļā konservēta piedeva salātiem
  24. ✤ Pretiesnu eļļa no vaivariņu ziediem
  25. Konservējam ar sāli
  26. ✤ Kosu cigāriņi labam garastāvoklim
  27. ✤ Sālītas bekas un baravikas
  28. Konservējam cukura sīrupā
  29. ✤ Priežu čiekuru ievārījums
  30. ✤ Priežu pumpuru sīrups
  31. ✤ Ziedu sīrupi
  32. ✤ Ziedlapiņas cukurā
  33. ✤ Viršu sīrups
  34. Pasterizējam
  35. Skābējam un marinējam
  36. Pulverizējam

Pievienot komentāru

©2016 Visas tiesības aizsargātas. AS "Latvijas Mediji"