Ēšana, Uzturs

Septiņi uztura speciālistes padomi, ko vērts ievērot pusdienojot

Foto-Shutterstock

1. Dodies pusdienās kopā ar kolēģiem, tādējādi tiek stiprinātas savstarpējās attiecības, paaugstinās sadarbības kvalitāte, produktivitāte, izlīdzinās konflikti.

2. Ēd apzināti – noliec malā darbu, emocijas un izbaudi katru kumosu, pievēršoties tikai ēdienam. Kontrolē ēšanu, savas sajūtas, novērtē ēdiena smaržu, konsistenci, garšu, apkārtējo vidi.

3. Būtiski ir kārtīgi sakošļāt pārtiku, maltītes vidū ik pa laikam noliekot piederumus uz galda.

4. Pareizas ēšanas pamatprincips ir nevis pretoties kārdinājumiem vai izslēgt kādu produktu no ēdienkartes, bet gan veselīgu ēšanu padarīt par viegli iespējamu un īstenojamu opciju ikdienā.

5. Nevajadzētu veikt pusdienu izvēli tad, kad jūtam izsalkumu.

6. Pusdienošanas laikā svarīgi ir pilnībā pārtraukt darbu.

7. Pusdienu maltītes baudīšana patīkamā sabiedrībā prom no darbavietas ne tikai pozitīvi ietekmēs fizisko un garīgo veselību, bet, ļoti iespējams, arī panākumus darbā!

 

Iesaka «Lido» uztura speciāliste Alise Kindzule

 

 

Pievienot komentāru