Ēšana, Uzturs

Kāpēc neiesaka ēst svaigu maizi?

Foto - LETA

“Kāpēc ārsts man neiesaka ēst svaigu, tikko ceptu maizi? Kas tajā slikts?”

Uztura speciāliste Jeļena Pavlova skaidro, ka svaigu maizi parasti neiesaka ēst, ja cilvēkam ir gremošanas sistēmas traucējumi, jo tā iedarbojas kairinoši, veicina pastiprinātu kuņģa skābes izdalīšanos. Šāda maize var izraisīt dedzināšanu, smaguma sajūtu, vēdera pūšanos.

Turklāt mīkstu maizi parasti nesakošļā tik rūpīgi, līdz ar to gremošanas fermentu darbs tiek apgrūtināts, jo jau mutes dobumā izdalās amilāze, ferments, kas sāk šķelt cieti.

 

logo-36

 

3 Komentāri

  1. Veselīgāk ir ēst ,kad maize ir nobriedusi,tik tiešām tikko cepta maize ir ,kā vate ,tādu ēst nav veselīgi . Neviens jau nesaka ,ka nevar ēst,bet ja grib iedzīvoties kuņģa slimībās ,tad lūdzu ,ēdiet veseli,bet nebrīnieties pēc tam !!!

Pievienot komentāru