Ēšana, Uzturs

12 vērtīgi garšaugi latviešu dārzā: ko tie dod labu veselībai

7. Baziliks

7no12

Bagātīgs ar ēteriskām eļļām,kas veido spēcīgo un īpatno bazilika aromātu. Pievienojot to salātiem, prasās mazāk sāls, taču šim garšaugam piemīt arī dziedinošas īpašības. Tas veicina gremošanas
norises, mazina gāzu veidošanos zarnās, nomierina stresa izraisītas spazmas kuņģī. 

  1. Ķiploki
  2. Sīpoli
  3. Puravi
  4. Dilles
  5. Pētersīļi
  6. Selerijas
  7. Baziliks
  8. Raudene
  9. Mārrutki
  10. Ķimenes
  11. Fenhelis
  12. Timiāns

1 komentārs

  1. Fenkeli jau nu gan reti kurš pazīst un kur nu vēl lieto, bet tā vietā obligāti jāmin lupstājs, jo kad latvju sētā nezināja neko par baziliku, mārrutku, raudeni–katras sētas lievenim blakus auga mošķu un kukaiņu atbaidītājs dižais lupstājs.Ar to marinēja, sautēja, cepa, vārīja gardas zupas un buljonus, ar to pērās pirtī un sēklas cepa maizē….Tas bija antibiotiķis pilnā šī vārda nozīmē….

Pievienot komentāru