Ēšana, Uzturs

Ziedi, ogas, sēklas un saknītes. Zaļie kulināri piedāvā mundruma kokteiļu receptes

3. Kokteilis locītavu veselībai un mundrumam

3no3

(3–4 porcijas)

• Ēdamkarote kaltētu vārpatas sakņu pulvera

• ½ tējkarotes kaltētu pieneņu sakņu

• Ēdamkarote kaltētu gārsu lapiņu

• Sauja saldētu skābo ķiršu vai citu skābu ogu

• 10 vilkābeļu augļi

• 3–4 kaltēti kliņģerītes ziedi

• 3 ēdamkarotes medus

• Tējkarote bišu maizes

• Ēdamkarote ķirbju mizas

• 2–3 ēdamkarotes nerafinētas eļļas

• 40 g svaiga kabača

• 30 g riekstu

• 600–700 ml ūdens

Riekstus sešas stundas mērcē aukstā ūdenī. Vilkābeļu augļiem izņem kauliņus, ķirbju mizu un kabaci smalki sarīvē. Pieneņu un vārpatas saknes samaļ kafijas dzirnaviņās. Visas sastāvdaļas liek blendera krūzē, pielej ūdeni un sakuļ.

  1. Latvijā daudz vērtīgu augu
  2. Vitamīnu kokteilis
  3. Kokteilis locītavu veselībai un mundrumam

2 Komentāri

Pievienot komentāru