Ēšana, Uzturs

Ar ko bezalkoholiskais alus atšķiras no stiprā brāļa. Skaidro Ksenija Andrijanova

Foto-Shutterstock

Vasarās cilvēki arvien vairāk pievēršas veselīgam dzīvesveidam – sporto, ēd veselīgāk, samazina alkohola patēriņu. Bezalkoholiskais alus ir lieliska alternatīva tiem, kuriem garšo alus, taču dažādu apstākļu dēļ to nevar vai negrib lietot ikdienā.

Uztura speciāliste un uzturzinātnes maģistre Ksenija Andrijanova skaidro bezalkoholiskā alus atšķirību no stiprā brāļa: – No uzturzinātnes viedokļa alus ir interesants dzēriens, jo tas ir B grupas vitamīnu avots. Alū atradīsiet B2, B3, B6, B9 vitamīnu, kā arī mazākā daudzumā – citus B grupas vitamīnus. Tiem ir ļoti plašas funkcijas vielmaiņas un nervu sistēmas uzturēšanas procesos. No minerālvielām alū atrodams magnijs, fosfors, kālijs un selēns. Pēdējam – selēnam – der pievērst īpaši lielu uzmanību, jo tas ir antioksidants, kura lomu organisma procesos vienkāršoti varētu paskaidrot tā – vairogs, kas pasargā no kaitīgās vides ietekmes. Tomēr, lai cik labi tas izklausītos, mediķi nevar ieteikt alu kā vitamīnu avotu, jo tajā ir alkohols. Taču situācija radikāli mainās, ja alus ir bezalkoholisks! Ar to slāpes var remdēt cilvēki, kuri vēlas izbaudīt rūgteno alus garšu un aromātu.

Pievienot komentāru