Bērni, Grūtniecība un dzemdības

Kāpēc grūtniecei neder diedzējumi?

Foto - Aija Geida

Lasītāja jautā: “Visur tiek apgalvots, ka diedzējumi ir veselīgi, vitamīniem pārbagāti, ieteicami ikvienam un ka vajag ēst pēc iespējas vairāk. Taču mana ginekoloģe teica, ka grūtniecēm diedzējumi nav atļauti. Kāpēc tā?”

“Diedzējumi tiešām ir ļoti veselīgs produkts, ar ko papildināt savu uzturu. Taču grūtniecēm gan nevajadzētu mieloties ar dīgstiem un diedzējumiem,” uzsver uztura speciāliste Jeļena Pavlova. Sievietei gaidībās tas var būt pat bīstams produkts, jo ļoti ātri bojājas. Arī mitrums un siltums, kas nepieciešams diedzējumu augšanai, ir labvēlīga vide mikroorganismu attīstībai. Diedzējumus ēdot, iespējams, piemēram, inficēties ar zarnu nūjiņu vai salmonellu. Turklāt, nepareizi uzglabājot, tajos var rasties pelējuma sēne. Arī Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestāde atzinusi – ēdot diedzētus graudus, ir augsts saindēšanās risks.

Šāda produkta lietošana nav ieteicama ne tikai grūtniecēm, bet arī cilvēkiem ar pavājinātu imunitāti, piemēram, senioriem, maziem bērniem.

 

Pievienot komentāru