Ēšana, Uzturs

Vecmāmiņas slepenais ierocis pret saaukstēšanos

Foto - pixabay.com

Pavasarī, kad daudziem ir novājināta imūnsistēma, kļūstam uzņēmīgi pret saaukstēšanos un gripu. Tās ir ļoti lipīgas vīrusu ierosinātas elpceļu infekcijas, kas izplatās gaisā, vai nu izklepojot un izšķaudot ar vīrusu pilnas šķidrumu pilītes, vai arī tām nonākot uz kontaktvirsmām. Viena no drudža sliktākajām sekām ir organisma atūdeņošanās. Lai atjaunotu zaudēto šķidrumu, saaukstēšanās vai gripas laikā jāizdzer vismaz 8–10 glāzes šķidruma dienā. Var dzert gan ūdeni, gan tēju vai buljonu.

Zinātnieki uzskata, ka porcija vistas gaļas zupas var samazināt plaušu iekaisumu. Tā ne tikai ir nomierinoša un viegli sagremojama, bet arī satur cisteīnu – savienojumu, kas palīdz samazināt gļotas. Savukārt asajos sarkanajos piparos ir kapsaicīns – viela, kas palīdz pret deguna un tā blakusdobumu aizlikumu. Līdzīga iedarbība ir ķiplokiem, kurkumai un citām asām garšvielām.

 

Pievienot komentāru