Veselam
Netradicionāli

Nātru un pieneņu sezona klāt! Kā gardi uzņemt vitamīnus1

Karīnas Andreikas personiskā arhīva foto

“Nātru un pieneņu sezona atklāta! Nu var meklēt vitamīnus un minerālvielas pavasarī!” rosina veģetārā restorāna “Garuda” vadītāja Karīna Andreika, pati rādot piemērus – ap savu māju salasot pirmās nātru un pieneņu lapas, diedzējot zaļo lēcu dīgstus un pievienojot labumus maltītei vai gatavojot kokteiļus.

“Lai cik vilinoši izklausās dažādu kompāniju uztura piedevu un vitamīnu piedāvājumi, nekas neaizstās jauno nātru, pieneņu, gārsu lapas utt. un pašu audzētos mikro zaļumus. Un es atklāšu noslēpumu – tas viss gandrīz pa velti  (ja neskaita izmaksas par sēklām). Neslinko,” rosina veselīga dzīvesveida piekopēja.

Viņa ierāda, ka visus zaļumi var likt vienuviet, lai no tiem iznāktu superveselīgs kokteilis.

“Lai top! Kefīrs, dažādi zaļumi (nātres, pienenes, zaļo lēcu dīksti, kressalāti), nedaudz svaigs ingvers, es vēl pievienoju maltu kuminu un šķipsniņu melno sāli. Un arī bērni dzer, galvenais neteikt kas lācītim vēderā,” pasmaida Karīna Andreika.

Karīnas Andreikas personiskā arhīva foto

Karīnas šī gada eksperiments – zaļo lēcu dīgsti pa labi un gaidām mung pupas vai Ķīnas pupiņas.

Eksperiments – zaļo lēcu dīksti pa labi un gaidām mung pupas vai Ķīnas pupiņas.
Karīnas Andreikas personiskā arhīva foto

Sadīguši kressalāti. Izaudzēti bez zemes. “Ieliec trauciņā samitrinātu marli, uzber sēklas, nedaudz vēl samitrini. Uz kādām 2-3 dienām apklāj ar tumšu dvieli, kamēr izdīgst asni, tad ņem dvieli nost un priecājies kā aug. Neaizmirsti katru dienu samitrināt,” iesaka Karīna Andreika.

Saistītie raksti
Karīnas Andreikas personiskā arhīva foto

 

 

LA.lv