Veselam
Uzturs

Kaņepju piens
 – spēcinošs dzēriens veselībai rudenī2


Kaņepju piens
Kaņepju piens
Foto – Aija Geida

No kaņepju sēkliņām var iegūt pienu – baltu kā govs pienu un ļoti spēcinošu. To gan nevajadzētu dzert lielos daudzumos, pilnīgi pietiek ar pusglāzi dienā. Lai to pagatavotu, kaņepju sēkliņas nakti mērcē ūdenī (litrā ūdens ieber 100 gramu negrauzdētu sēklu). Tad izmērcētās sēklas ar ūdeni, kurā tās mirkušas, liek blenderī un kuļ, līdz masa kļūst pienbalta. To izkāš caur 3–4 marles kārtām.

Lai piens būtu saldāks, var pievienot ēdamkaroti medus vai brūno cukuru (garšas dažādībai var izmēģināt arī tumšo karamelizēto cukuru vai kļavu sīrupu). Ja gatavo dzērienu bērniem, var pielikt arī sablendētu banānu, kakao pulveri vai vaniļas cukuru (tikai ne visus uzreiz). Pirms dzeršanas piens jāsamaisa, jo tas noslāņojas.

Ja gribas sāļu dzērienu, var piebērt sāli un zaļumus. Ja kaņepju piens šķiet pārāk ūdeņains, var likt divreiz vairāk sēkliņu – dzēriens iegūst ļoti intensīvu garšu un kļūst stiprs. Izdzer pusglāzi piena, un enerģijas patiešām pietiek visai dienai, jo kaņepju sēklas ir lielisks olbaltumvielu un omega-3 un omega-6 taukskābju avots.

Saistītie raksti
LA.lv
AN
Annika Niedrīte
Veselam
Nepiebeidziet upuri: piecas aizliegtas frāzes
20 stundas
AN
Annika Niedrīte
Veselam
TESTS: Cik izlēmīgs cilvēks tu esi?
20 stundas
KD
Krista Dzidzēviča
Veselam
Garšu pasaule pirtī – kā pagatavot augu tējas, uzlējumus un našķus?
23 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

Raivis Šveicars
Ekonomika
Latvijā pat ķīnieši aizsargā savu intelektuālo īpašumu. Saruna ar Patentu valdes direktoru 1
Intervija 3 stundas
LE
LETA
Latvijā
Vējoņa birojam “atlaišanas pabalstos” izmaksās 83 405 eiro
13 minūtes
RN
Rita Našeniece
Latvijā
Rita Našeniece: Vēl tikai nemirstīgais Ameriks rēgojas gaiteņos kā zīme, ka interese nav zudusi…
4 stundas
LA
LA.LV
Ekonomika
“Swedbank” paziņo par jaunu maksājumu iespēju ieviešanu
33 minūtes
LA
LA.LV
Laukos
“Ilgāk kavēties nedrīkst!” Latvijā sāk ziemāju kulšanu
2 stundas