Veselam
Netradicionāli

Zināmi un mazāk zināmi augi, ko vākt maijā. Iesaka Līga Reitere 16


Indrānu ražotne ar māllēpeņu ziediem uzsāk jauno marmelādes vārīšanas sezonu. Savukārt balonos rūgst mājas vermuts, kas tiks izmantots vermuta marmelādes gatavošanai. Katrai marmelādei ir savi cienītāji.
Indrānu ražotne ar māllēpeņu ziediem uzsāk jauno marmelādes vārīšanas sezonu. Savukārt balonos rūgst mājas vermuts, kas tiks izmantots vermuta marmelādes gatavošanai. Katrai marmelādei ir savi cienītāji.
Foto – Anda Krauze

Tējai: bērza skaras, brūklenes lapas, gaiļbiksītes lapas un ziedus, kastaņas ziedus, lakača lakstus un ziedus, baltās panātres, pērkones ziedus, melnā plūškoka ziedus, trijkrāsu vijolītes lakstus un ziedus, vilkābeles ziedus.

Garšaugu pulverim: gārsu, ķērsas un paķērsas lakstus un ziedus, nātres, nauduļa lakstus un ziedus, noragas lapas, pērkones lapas un ziedus, ganu plikstiņus, priedes ziedputekšņus.

Salātiem, aukstajai zupai, desertam: balandas un balodenes lakstus, gaiļbiksītes lapas un ziedus, gārsas, egles jaunos dzinumus, ķērsas un paķērsas lakstus un ziedus, kosas dzinumus, lazdu skaras, nātres lapas, nauduļa lakstus un ziedus, noragas lapas, baltās panātres ziedus, cietpapardes dzinumus, pērkones un pienenes lapas un ziedus, ganu plikstiņus, skābenes, strutenes, virzas, zaķkāpostus.

 

Konsultante LĪGA REITERE, ventiņu zāļu sieva

 

LA.lv